Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ex-CEO van Microsoft Steve Ballmer gelooft in Android

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2015, 23:01 CategorieAndroid

Steve Ballmer, de vorige CEO van Microsoft, gelooft in Android. Hij vindt dat op Windows-smartphones en tablets Android-apps moeten kunnen draaien, anders wordt het niets met dit besturingssysteem.

Satya Nadella

Ballmer maakte die opmerkingen in de zijlijn van een bijeenkomst waar de huidige Microsoft-CEO Satya Nadella het woord voerde over Microsoft’s laatste zet op het mobiele platform: Windows 10 Mobile. ”Dat zal niet werken”, zei Ballmer tegen niemand in het bijzonder. “Android-apps”, ging hij verder, die moeten op het besturingssysteem kunnen draaien, anders begint niemand aan een Windows-smartphone of -tablet.

Steve Ballmer

Er is kort sprake van geweest dat Windows 10 Mobile wel Android-apps toeliet. Maar daar heeft Microsoft met een van de laatste updates definitief een einde aan gemaakt. Volgens Ballmer is dat een fout.

App-aanbod nog altijd mager voor Windows Phone

Kijken we objectief naar het app-aanbod voor Windows 10 Mobile, dan kan Ballmer gelijk hebben. De meestgebruikte apps, zoals Netflix, Facebook en Twitter zijn beschikbaar. Maar ga je wat verder, dan zie je dat Twitter en Instagram nog altijd beta voor hun app-naam hebben staan, en de apps lopen minder vlot dan op een Androidtelefoon of -tablet.

Plants vs. Zombies afwezig

Zoek je Plants vs. Zombies, een van de populairste spellen voor Android, dan kun je lang blijven zoeken in de Windows app store, en dat geldt voor meer populaire Androidspellen. Software-ontwikkelaars verdienen veel meer geld met hun apps op de Android- en iOS-platforms, want Windows voor telefoons heeft slechts een marktaandeel van 1,7 procent.

Effect

Of de opmerkingen van Ballmer effect zullen hebben op he beleid van Nadella, is een open vraag. Ballmer is nog altijd zeer invloedrijk binnen Microsoft en hij heeft een flink aandelenpakket. Maar Nadella is duidelijk een andere koers ingeslagen. Dus dat we binnenkort Windows-tablets en phablets zien waar Android-apps op kunnen draaien, lijkt niet erg waarschijnlijk.

  • Delen:

Reacties

  1. Jippie
    04 december, 2015 om 11:10

    Zombies vs plants is gewoon verkrijgbaar in de Windows store. Originele versie. Im het Nederlands.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.