Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook introduceert Beveiligingscontrole op Android

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2015, 10:11 CategorieAndroid

Facebook heeft de Beveiligingscontrole nu ook geïntroduceerd binnen de Android-applicatie van het sociale netwerk; iOS volgt later. Je kunt Beveiligingscontrole gebruiken om de beveiliging van je account te controleren en uit te breiden.

Beveiligingscontrole op Android: dit kun je doen

Mocht je veel gebruikmaken van Facebook op computers en je Android-apparaat en vergeet je nog wel eens uit te loggen op andermans computer, dan heeft Facebook daar een oplossing voor: de Beveiligingscontrole. Met deze functie kun je je beveiligingsniveau controleren en uitbreiden waar mogelijk, maar je kunt deze functie ook gebruiken om elders uit te loggen. Gebruik je bijvoorbeeld een specifieke browser niet meer of ben je vergeten in dat ene hotel uit te loggen, dan kun je nu via het web en de Android-app alsnog uitloggen.

Naast amelden bij Facebook vanuit ongebruikte browsers en apps, is het ook mogelijk om voortaan aanmeldingswaarschuwingen te ontvangen wanneer iemand probeert zich aan te melden bij je account vanaf een nieuwe computer, telefoon of tablet. Ook kun je hier meer informatie opvragen over het wijzigen van je wachtwoord, wanneer die volgens Facebook niet sterk is. Deze functie is nu alleen beschikbaar voor mensen die bij Facebook zijn aangemeld op een computer of in de nieuwste versie van de Facebook-app voor Android.

  • Facebook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.