Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook test enkele offline opties uit voor apps

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2015, 14:16 CategorieAndroid

Facebook test op dit moment enkele opties uit die gebruikers van de Facebook-applicatie in staat stelt post ook offline te bekijken. Deze techniek moet gebruikers zelfs in staat stellen offline op die posts te kunnen reageren – en het werkt simpeler dan je misschien denkt.

Offline facebooken binnenkort misschien mogelijk

Je kent het wel: je bent op een plek waar je geen internet hebt, maar waar je toch moet wachten. Je verveelt je rot en wil wat te doen hebben, maar door dat gebrek aan internet kún je niets doen (en met andere mensen praten… tja, wie doet dat nog?). Op die momenten wil Facebook er ook voor je zijn. Het bedrijf achter het sociale netwerk test momenteel namelijk opties uit voor het bekijken van en reageren op Facebook-berichten, terwijl je geen actieve internetverbinding hebt. En het werkt iets simpeler dan je misschien denkt.

Wanneer je de Facebook-app opent mét online verbinding, dan lees je wat posts en sluit je de app weer af. De verhalen die je dan nog niet gelezen hebt, slaat Facebook op en haalt die weer tevoorschijn wanneer je de app opent zonder internetverbinding. Gebruikers zouden dan zelfs in staat zijn te reageren op de post en wanneer de internetverbinding terugkeert, wordt alles gesynchroniseerd met het netwerk en staat alles online. Helaas is er nog geen indicatie voor wanneer Facebook deze opties lanceert; de testfase is nog niet achter de rug.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.