Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Safe Browsing naar Chrome op Android

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2015, 9:09 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt Safe Browsing naar Chrome op Android te hebben gebracht. De functie staat direct ook als standaard ingesteld. Met Safe Browsing wil Google voorkomen dat je websites bezoekt die schade aan kunnen richten aan je software.

Safe Browsing werkt nu ook in Chrome op Android

Google heeft laten weten Safe Browsing te hebben toegevoegd aan Chrome op Android. De beveiligingsfeature staat standaard ingesteld wanneer je tenminste Play Services-versie 8.1 en versie 46 van de Chrome-browser hebt. Met Safe Browsing wil Google voorkomen dat mensen op malafide websites terechtkomen, die software bevatten die schade kunnen aanrichten aan je apparaat (vaak aan de software). Natuurlijk weet Google niet van élke website of deze schadelijk is of niet, maar het bedrijf heeft inmiddels wel een omvangrijke database.

En in die database staan dus sites die malware of virussen verspreiden. Mocht je onderweg veel op je tablet werken of een phablet hebben waarmee je veel over het mobiele net surft, geen nood: de checkmethode heeft weinig data nodig om te controleren of een website malafide is of niet, dus het zal geen gat gaan vormen in je mobiele abonnement. In de toekomst heeft Google nog meer plannen voor de techniek achter Safe Browsing. Maar, zo geeft de zoekmachinegigant aan, eerst wil Google zich focussen op de gevaren binnen het mobiele web.

  • Google Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.