Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Hangouts verliest sms- en mms-functies’

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2015, 9:30 CategorieAndroid

Er is een nieuw hardnekkig gerucht ontstaan over Google Hangouts: de app zou namelijk de sms- en mms-functies gaan verliezen. Wanneer dit precies staat te gebeuren is niet naar buiten gebracht, maar het kan zomaar al bij de volgende app-update doorgevoerd worden.

Niet meer sms’en met Google Hangouts?

Het zou zomaar kunnen zijn dat de volgende update aan Google Hangouts een functie weghaalt in plaats van toevoegt. Er is namelijk een hardnekkig gerucht opgedoken, van een “betrouwbare bron”, over Hangouts: de sms- en mms-functies zouden namelijk uit de berichtendienst gesloopt worden. Helaas heeft die bron geen informatie kunnen geven over de waarom-vraag en hebben we dus ook geen idee waarom de zoekmachinegigant de app uit elkaar wil halen. Het zou wel zuur zijn, omdat Google Hangouts eindelijk vorm heeft gekregen.

Een reden zou kunnen zijn om verwarring te voorkomen. Niet heel veel mensen weten wellicht dat je zowel kunt chatten met iemand via een smartphone, tablet of pc en sms’jes kunt versturen met de app en dan ook nog kunt aangeven of je de gesprekken gescheiden wil laten, wil combineren of er helemaal niet mee wil sms’en. Daarnaast zou het kunnen zijn dat Google liever ziet dat mensen Google Messenger gaan gebruiken: een chat-app die veel meer opties en een uitgebreidere ervaring aanbiedt. Wie het weet, mag het zeggen.

  • Google Hangouts
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.