Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 6 uit Google Store gehaald

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2015, 10:07 CategorieAndroid

Google heeft de Google Nexus 6-phablet uit de Google Store gehaald. Je kunt het apparaat dus niet meer via Google aanschaffen. De Google Nexus 6 verscheen voor het eerst in december 2014 in de Google Store en is er een jaar na dato dus uitgehaald.

Google Nexus 6 niet meer via Google te koop

Google heeft stilletjes aan de Google Nexus 6, de eerste phablet onder het Nexus-merk, uit de Google Store gehaald. Daardoor zijn consumenten niet meer in staat het apparaat via de zoekmachinegigant te kopen. Wel is het toestel uiteraard nog verkrijgbaar bij andere verkooppunten en via een abonnement. Toen de Google Nexus 6 voor het eerst gelanceerd werd, kostte het apparaat nog 649 euro. Inmiddels is die prijs, voor een los toestel, gezakt onder de vierhonderd euro. En dat betekent dat je hem ook goedkoper bij een abonnement kunt krijgen.

De Nexus 6 heeft een scherm van 5,96 inch. De verhouding van dat grote scherm is 1440 x 2560 en heeft daardoor een pixeldichtheid van maar liefst 493 ppi. Onder de motorkap zit een quad-core Qualcomm Snapdragon 805-processor met een kloksnelheid van 2.7GHz en een Adreno 420-gpu, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. De batterij heeft een vermogen van 3220 mAh. Inmiddels heeft de Nexus 6 een opvolger gekregen in de vorm van de Google Nexus 6P, die gemaakt is door Huawei.

Check hier wat de verschillen zijn tussen de Nexus 6 van Motorola en Nexus 6P van Huawei.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.