Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Pixel C was niet bedoeld als Android-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2015, 10:47 CategorieAndroid

De Google Pixel C krijgt gemengde recensies te verduren en nu is er een theorie opgedoken waarom dat het geval zou kunnen zijn. Google zou namelijk eerste Chrome OS willen gebruiken in combinatie met deze hardware en is laat in ontwikkeling toch overgestapt op Android.

‘Google Pixel C werd eerst voorzien van Chrome OS’

We hebben het er al eerder over gehad: de Google Pixel C krijgt gemende recensies en de mensen vragen zich nu af hoe dat komt. De consensus is dat de hardware prima is, maar de software wat te wensen overlaat. Uit een AMA op Reddit kwam al eerder naar voren het team blijft werken aan de software van de tablet, één van de mindere punten van het apparaat. Nu is er een theorie opgedoken die mogelijk verklaard waarom dat zo is. Google wilde namelijk aanvankelijk Chrome OS als besturingssysteem gebruiken en niet Android.

Dat blijkt uit een uitgebreid artikel dat opdook bij Ars Technica, In dat artikel is te lezen dat tot aan december 2014 Google het Chrome OS als besturingssysteem gebruikte voor de Pixel C, maar dat project annuleerde. Daarna probeerde het team nog een dual OS (Chrome en Android) te realiseren, maar ook dat plan werkte niet. Toen werd er besloten om Android te gebruiken, zodat het apparaat nog tijdig in de winkel zou liggen. Hopelijk verbetert Google de software in de komende maanden, omdat de hardware dat verdient.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.