Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Books biedt lezers avondmodus aan

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2015, 10:05 CategorieAndroid

Google heeft zowel de Android- als iOS-versie van Google Play Books voorzien van een update, die een avondmodus toevoegt. De app zal voortaan automatisch het blauwe licht op het scherm gaan filteren, zodat lezen in de avond op het scherm prettiger zal worden.

Lezen in de avond prettiger met Google Play Books

Zoekmachinegigant Google heeft aangekondigd dat de Google Play Books-applicatie op Android en iOS, waar je niet alleen e-books kunt kopen maar ook kunt lezen, voortaan een speciale avondmodus aanbiedt. Deze speciale modus zal het blauwe licht in de avond gaan filteren en gaan vervangen met meer amberachtige kleuren, zodat het lezen van boeken in de avond prettiger moet zijn voor je ogen. Helemaal wanneer je graag leest met alleen een nachtlampje aan of iets dergelijks; de nieuwe kleuren zijn in elk geval rustiger.

Met deze stap wil Google er ongetwijfeld voor zorgen dat Google Play als geheel een beter imago krijgt. Eerder voerde het bedrijf al veranderingen door aan de digitale winkel zelf, met een nieuwe indeling, bracht het comic-liefhebbers meer opties en weten we inmiddels dat Google Play Music ook podcasts gaat ondersteunen. Apple-apparatengebruikers moeten de avondmodus van Google Play Books herkennen in de vorm van F.lux: een app die op je Mac de kleuren ook aanpast in de avond, zodat je ogen minder snel moe worden.

  • Google Play Books
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.