Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Android 6.0.1 uit vanaf vandaag

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2015, 20:03 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het begonnen is met de uitrol van Android 6.0.1, die naast nieuwe emoji ook enkele nieuwe features presenteert. Zo zal de layout op tablets iets anders zijn dan je gewend en krijgen we de niet-storen-modus terug.

Android 6.0.1 wordt nu uitgerold

Google is begonnen met de uitrol van een Android-update, namelijk Android 6.0.1. Aan het versienummer kun je zien dat we te maken hebben met een kleine update, al voegt die wel een hoop dingen toe. Ten eerste krijgen we toegang tot een hoop nieuwe emoji en een nieuw toetsenbord en nieuwe weergave voor die emoji. Wanneer je gebruikmaakt van Google-apps, bijvoorbeeld Hangouts, dan zul je nu binnen categorieën op zoek kunnen gaan naar de emoji die het beste bij de situatie past – als het goed is moet dit de ervaring stroomlijnen.

Naast al die kekke mannetjes, vrouwtjes en andere dingen, krijgen we ook te maken met een interfacewijziging op tablets. De drie knoppen (terug, home, overzicht) staan nu niet meer gecentreerd. In plaats daarvan bevinden de terug- en home-knoppen zich nu aan de linkerkant van het scherm, terwijl het knopje voor het overzicht aan de rechterkant staat (en ja, dat lijkt op een oude Android-interface, van Honeycomb). Als laatste voegt Android 6.0.1 de mogelijkheid toe al het geluid in niet-storen uit te schakelen tot het volgende alarm.

Deze update voegt tevens direct de maandelijkse veranderingen ten aanzien van de beveiliging van het OS toe.

  • Delen:

Reacties

  1. Dirk Seynaeve
    15 december, 2015 om 23:28

    Mijn nexus 7 start niet meer op na update naar Android 6.0.1

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.