Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan nog een eigen berichtendienst’

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2015, 10:06 CategorieAndroid

Google werkt naar verluidt aan een nieuwe berichtendienst, eentje waar bots in centraal zouden staan. Deze bots zouden antwoord moeten geven op je vragen. Het lijkt erop alsof Google een combinatie bouwt van Google Now en Google Messenger.

Gerucht: Google werkt aan een chatbot berichtendienst

Naar verluidt werkt Google momenteel achter de schermen aan een berichtendienst waarin chatbots centraal staan. Als we de geruchten mogen geloven, dan lijkt het erop dat deze messenger een combinatie wordt van Google Now en Google Messenger (die andere chatapp van de zoekmachinegigant), aangezien die bots antwoord zullen moeten geven op al je vragen. Uit de informatie, die voor het eerst opdook bij The Wall Street Journal, blijkt ook dat Google hier tenminste al een jaar aan heeft gewerkt.

Deze nieuwe berichtendienst vol chatbots zou uiteraard gebruik gaan maken van de zoekmachinetechnologie die Google bezit en op basis van al die informatie gebruikers een antwoord moeten geven op hun prangende vragen. Er zouden verschillende bots voor specifieke situaties worden gemaakt en ook andere ontwikkelaars zouden een eigen digitale robot kunnen maken. Dat Google hier aan werkt, wil overigens niet zeggen dat het product ook daadwerkelijk verschijnt of los wordt uitgebracht – het kan ook geïntegreerd worden in bestaande apps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.