Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoofd van Samsungs mobiele tak stapt op

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2015, 9:56 CategorieAndroid

Samsung heeft aangekondigd dat het hoofd van de mobiele tak van het bedrijf, J.K. Shin, is opgestapt en wordt vervangen. De mobiele tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt namelijk al een tijd lang minder winst en verscheept minder apparaten.

Samsungs J.K. Shin stapt op

Samsung heeft vandaag naar buiten gebracht dat het hoofd van de mobiele afdeling binnen het bedrijf, J.K. Shin, is opgestapt. Shin zal de mobiele tak dus niet meer dagelijks overzien, zoals de beste man dat al jaren gedaan heeft. Shin wordt vervangen door Dongjin Koh. Koh is de man die heeft geholpen met het ontwikkelen van Samsungs nieuwste smartphones en phablets, namelijk de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy Note 5. Eerder was Koh verantwoordelijk voor de ontwikkelen en onderzoeken op gebied van mobiele technologie.

Zijn nieuwe rol zorgt ervoor dat Koh voortaan direct verantwoordelijk is voor het lanceren van smartphones, phablets en tablets. Shin zal binnen Samsung actief blijven als directeur en mede-ceo van Samsung en zal zich gaan concentreren op strategieën voor de lange termijn. Samsung heeft al twee jaar last van dalende winsten en verscheepte mobiele apparaten, door concurrentie van onder meer Apple, Xiaomi en Huawei. Apple natuurlijk voor het hogere segment van de markt en Xiaomi en Huawei voor de iets lagere segmenten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.