Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP stopt met productie van goedkope tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 12:20 CategorieAndroid

HP heeft aangegeven te zullen stoppen met het produceren van tablets voor het laagste segment van de markt, om verschillende redenen: de prijzen worden steeds lager, waardoor er dus minder op wordt verdiend, en de terugloop in populariteit van die tablets.

HP maakt geen goedkope tablets meer

HP heeft laten weten geen tablets meer te zullen maken voor het lagere segment van de markt, vanwege de terugloop in de populariteit van de apparaten en het feit dat er weinig op wordt verdiend. De fabrikant wil zich in het vervolg gaan focussen op hybride tablets (die vaak zijn voorzien van een afneembaar toetsenbord) en zakelijke tablets voor het hogere segment van de markt. Daar zit volgens Ron Coughlin, bij HP verantwoordelijk voor ‘personal sysyems’ het geld, dus zou het bedrijf zich daar op moeten gaan focussen.

Op de website van HP zul je daarom geen goedkope tablets meer aantreffen. Ook is het zo dat sommige goedkope tablets al maanden niet meer verkrijgbaar waren en nu weten we dus waarom. De meest tablets van HP draaien nu op Windows en slechts een handjevol op Android. Mocht je toch nog een goedkopere Android-tablet in huis willen halen, dan is er nog genoeg keuze (ook een reden om uit die markt te stappen) van allerlei andere fabrikant. Aan goedkopere en kleinere tablets is er in elk geval geen gebrek op de huidige markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.