‘Huawei wil nieuwe Nexus 7-tablet maken’

01 december 2015 1 Minuut 1 Reacties
Huawei Nexus

Naar verluidt zou Huawei de nieuwe Nexus 7-tablet willen maken, die Google mogelijk in de planning heeft staan. Echter, niets is op dit moment nog zeker omtrent de kleinste tablet van Google, aangezien er nog helemaal geen plannen bekend zijn gemaakt.

Komt er een Nexus 7-tablet van Huawei?

Los van de problemen die de Google Nexus 7 nu heeft, was het altijd een fijne tablet om in huis te hebben. Het apparaatje was snel en gebruiksvriendelijk, dus het was niet voor niets dat Google twee versies van de tablet heeft uitgebracht. Echter, de afgelopen jaren is er geen nieuwe versie verschenen, waarschijnlijk om verschillende redenen: de markt voor kleine tablets (van zeven tot acht inch) is bijna afwezig door de populariteit van phablet (5,5 inch tot 6,9 inch) en grote tablets zijn ook vaak veel krachtiger.

Nu doet zich al even het gerucht de ronde dat Google voornemens is een nieuwe Nexus 7 uit te brengen. Bovenop dat gerucht wordt nu een nieuw gerucht gebouwd, namelijk dat Huawei interesse heeft de 7 te produceren. Het zou in elk geval niet gek zijn. Niet alleen is Huawei de grootste smartphoneproducent in China, ook is het de derde van de wereld én krijgt het merk nu echt voet aan wal in het westen dankzij de lancering van de Nexus 6P. Bovendien profiteert Google ook weer van Huawei, vanwege alle Chinese kennis en contacten.

Het zou dus geen vreemde ontwikkeling zijn – maar wel eentje die we nog maar moeten zien gebeuren.

Reacties (1)