Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instant Articles van Facebook nu beschikbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2015, 10:31 CategorieAndroid

Facebook heeft Instant Articles nu ook in Nederland gelanceerd, waardoor nieuwsverhalen veel sneller zullen laden op het sociale netwerk. Dat kan doordat die nieuwssites hun nieuws ook op de servers van Facebook publiceren en de layout van het sociale netwerk aannemen.

Instant Articles nu beschikbaar in Nederland

Facebook heeft Instant Articles beschikbaar gesteld in Nederland. Met Instant Articles kunnen nieuwsmedia hun artikelen ook op de servers van Facebook plaatsen, waardoor de gedeelde nieuwsverhalen veel sneller kunnen worden geladen. Ook nemen die nieuwsverhalen de interface van de Facebook-app over. In Nederland werkt Facebook samen met NU.nl, RTL Nieuws, NOS, Telegraaf en Metro. In andere landen hebben Facebookers toegang tot verhalen van The New York Times, Bild, The Guardian, Buzzfeed en BBC News.

RTL Nieuws en Metro zullen hun nieuwsverhalen direct publiceren op Instant Articles, terwijl NU.nl heeft aangegeven dit op een later moment te zullen doen. Instant Articles is gelanceerd om gebruikers op mobiele internetverbindingen sneller toegang te bieden tot nieuwsverhalen. Nu duurt het volgens Facebook gemiddeld acht seconden voordat een pagina geheel geladen is en door het nieuws op de Facebook-servers te plaatsen, gaat dat laden veel sneller. Onbekend is nog welke media nog meer gebruik gaan maken van Instant Articles.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.