Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9-adoptie bereikt de 70 procent

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 10:02 CategorieiPad

Apple heeft de nieuwste adoptiecijfers van iOS 9 naar buiten gebracht: zeventig procent van de iOS-apparaten draait nu op het nieuwe OS. Apple maakt daarin geen onderscheid tussen iOS 9, iOS 9.1 en alle versies die er tussenin zijn uitgebracht.

iOS 9-adoptie: zeventig procent draait op dit OS

Apple heeft deze week de nieuwste cijfers vrijgegeven omtrent de adoptie van iOS 9. De populariteit van het besturingssysteem groeit iets minder snel door dan voorheen, maar in vergelijking met de adoptie van iOS 8, ligt het nog prima op schema. Uit de cijfers die het bedrijf uit Cupertino bekendgemaakt heeft, merken we op dat zeventig procent van alle iOS-apparaten momenteel draait op iOS 9 (of een nieuwere versie daarvan), terwijl 22 procent nog altijd draait op iOS 8. Acht procent draait op een eerdere versie van iOS.

In de afgelopen maanden heeft Apple wel wat nieuwe hardware uitgebracht die ervoor gezorgd kan hebben dat de groei flink doorzette. Niet alleen kwamen de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus uit, maar ook de iPad Pro is sinds vorige maand verkrijgbaar. Daar waar beide iPhones worden geleverd met iOS 9, wordt de iPad Pro geleverd met iOS 9.1. Apple maakt in de cijfers geen onderscheid tussen iOS 9-versies en gooit alles op één grote, gelukkig wel overzichtelijke, hoop, zodat app- en game-ontwikkelaars weten waar ze aan toe zijn.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.