Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 6S plus en iPhone 6 Plus winnen aan populariteit’

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2015, 23:03 CategorieApple

De twee phablets die Apple verkoopt, de iPhone 6 Plus en de iPhone 6S Plus, hebben het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen. Vorig jaar was een op de vier verkochte iPhones een Plus-variant. Nu is dat zo met 37 procent van de verkochte iPhones, meldt Consumer Intelligence Research Partners.

Apple-phablet versus Galaxy Note

De cijfers hebben betrekking op de markt in de Verenigde Staten. Vorig jaar introduceerde Apple voor het eerst een phablet, nadat concurrent Samsung al jaren succes had met dit zelfbedachte marktsegment, dat vorm heeft gekregen met de Galaxy Note-serie. De iPhone 6 Plus werd direct goed verkocht. Nu is de verkoop van de volgende phablet nog beter, en ook van de ‘oude’  phablet worden er nog aardig wat verkocht. Samen goed voor 37 procent van alle verkochte iPhones.

Een op de drie is een iPhone Plus

Twee op de drie iPhones is dus een ‘gewone’, en een op de drie een 5,5-inch variant: de Plus. Interessant is dat uit hetzelfde onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners blijkt dat veel Plus-iPhones door voormalige Androidgebruikers worden aangeschaft. Dat geldt voor meer dan een kwart. Vooral dit gegeven zou hebben geleid tot de groei van het aantal verkochte Apple-phablets. Voor Android waren al veel langer phablets beschikbaar. Apple is er pas vorig jaar aan begonnen.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.