Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla gaat door met ontwikkeling van Sailfish OS

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2015, 11:21 CategorieAndroid

Het bedrijf Jolla, verantwoordelijk voor onder meer het Sailfish OS, heeft meer financiering gekregen voor de ontwikkeling van dat OS. Deze nieuwe kapitaalinjectie is afkomstig van de investeerders die al eerder geld in Jolla hebben gestoken.

Meer geld voor Jolla’s Sailfish OS

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Jolla, het bedrijf dat meerdere keren successen behaalden op crowdfundingplatformen, in financiële probleem verkeert. Daardoor kwam ook meteen in het nieuws dat de populaire Jolla Tablet leveringsproblemen zou hebben en mogelijk niet meer geleverd zal worden aan iedereen die er een besteld heeft. Er lijkt nu echter een lichtpuntje te zijn, aangezien het bedrijf heeft laten weten een financiële injectie te hebben gekregen, voor het doorontwikkelingen van het Sailfish OS.

Het Sailfish OS is gebaseerd op Android en biedt gebruikers een uniek besturingssysteem aan, vol elementen die je niet zo snel in het vanille Android zou vinden. De software is ook helemaal geoptimaliseerd voor de hardware. Het nieuw vrijgekomen geld is afkomstig van investeerders die al eerder geld in het project gestoken hebben. Ondertussen werkt Jolla nog aan een smartphone met een Indiaanse producent, waar Sailfish OS op gaat draaien. Dat toestel moet aan het begin van 2016 op de markt worden gebracht, aldus Jolla.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.