Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG G5 krijgt tweede ticker-scherm, en is dan nog net een phablet’

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2015, 22:04 CategorieAndroid

De nog onaangekondigde LG G5 krijgt een 5,3-inch scherm, en is daarmee net geen phablet, in tegenstelling tot de LG G4, zijn voorganger. Maar een ticker-scherm – zo’n zelfde reepje als boven het hoofdscherm van de LG V10 zit – kan de LG G5 net over de grens tussen smartphone en phablet helpen. De twee schermen samen zouden net 5,5-inch groot kunnen zijn.

Metalen body

Die wijsheid is afkomstig van twitterreporter Evan Blass, beter bekend als @evleaks. Hij weet nog meer over het toekomstige toestel. De LG G5 wordt volgens hem in februari onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De phablet krijgt een metalen body en een premium look. De telefoon zou enigszins op de LG V10 lijken, maar iets kleiner zijn, met een 5.3-inch hoofdscherm dat een resolutie heeft van 2560xd1440 pixels. Het ticker-scherm, dat altijd aan staat en waarin enkele app-iconen te zien zijn, zou zich volgend jaar in meer nieuwe LG-toestellen laten zien.

Modulaire geheugenuitbreiding

De LG G5 zou lopen op de Qualcomm Snapdragon 820-processor, die wordt vergezeld door 3GB ram en 32GB intern geheugen. Wat betreft de uitbreidbaarheid van dat geheugen, hult Blass zich in raadsels. Hij heeft het over een ‘hardware uitbreiding’ en een ‘magic slot’ waarin meerdere modules kunnen worden gestopt, met verschillende functies. Dus de LG G5 wordt blijkbaar deels een modulaire telefoon.

Twee 16-megapixelcamera’s op LG G5

De camera op de LG G4 is zeer goed, en LG zou hier op de G5 niet voor willen onderdoen. De achtercamera’s – twee worden dat er – krijgen een resolutie van 16 megapixel en ze bestrijken het gebied van een groothoeklens van 135 graden. De camera’s krijgen niet alleen laser autofocus, maar ook een RGB-sensor zodat er extra snel kan worden afgedrukt.

Frontcamera en vingerafdruksensor

Aan de voorkant zit ook een goede camera, met een resolutie van 8 megapixel. Die is hetzelfde als op de G4, melden bronnen aan Blass. De batterij krijgt een omvang van 2800 mAh, iets minder dan de 3000 mAh op de G4. Een vingerafdruksensor is op zo’n topmodel vanzelfsprekend aanwezig en dat wordt er een zoals op de Nexus 5X zit.

Alles moet natuurlijk nog blijken, maar Blass zit er zelden ver naast. De LG G5 wordt dus, zoals vermeld, verwacht in februari 2016.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.