Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer dan 24.000 verschillende Android-apparaten in de wereld

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2015, 21:23 CategorieAndroid

Er zijn momenteel meer dan 24.000 verschillende Android-apparaten in de wereld. Dat aantal is met 28 procent gegroeid sinds vorig jaar. Toen waren er nog bijna 19.000.

Groei in ontwikkelingslanden

Om precies te zijn, zijn er nu 24.093 Androidapparaten in omloop, tegen 18.796 aan het eind van vorig jaar. De groei in 2015 is vooral dankzij vele varianten van bestaande toestellen die door de diverse telecomproviders in omloop zijn gebracht. Ook heeft de groei van de populariteit van tablets en smartphones in de ontwikkelingslanden daar geleid tot een groei van het aantal beschikbare apparaten, meestal de wat goedkopere.

1294 Android-fabrikanten

We horen hier steeds nieuws over merken als Samsung, Sony, LG, Huawei, Xiaomi en HTC. Maar er zijn wl 1294 fabrikanten van Android-apparaten in de markt, die met z’n allen apparaten maken die door 82,8 procent van de markt worden gebruikt.

Marshmallow

Dan de cijfers over de beruchte fragmentatie van Android. Van alle 24.093 Android-apparaten loopt 37,8 procent op Android Kitat, en dat is twee besturingssysteemversies ‘terug’. De nieuwste Android-versie Marshmallow is nog maar net op de markt, en komt op 0,3 procent. Over Lollipop worden geen gegevens verstrekt in dit onderzoek, maar dat zal wel bijna de rest moeten zijn, tenzij er nog apparaten zijn die op Android 4.2 en 4.3 lopen, de versie die Jelly Bean werd genoemd.

1,4 miljard Androidgebruikers

Volgens Google zijn er momenteel 1,4 miljard actieve Android-gebruikers in de wereld.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.