Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details bekend over phablet LG G5

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2015, 22:40 CategorieAndroid

De geruchtenmachine heeft weer wat nieuwe gegevens uitgespuugd over de phablet LG G5, die waarschijnlijk in het komende voorjaar op de markt komt en in februari officieel wordt aangekondigd als opvolger van de LG G4.

5,6-inch scherm met 2K-resolutie

Het rijtje hardwarespecificaties dat nu redelijk zeker lijkt te zijn, ziet er als volgt uit: een 5,6-inch IPS-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels (2K), een Qualcomm Snapdragon 820-processor, een 21-megapixelcamera met autofocus en optische stabilisatie, twee led-flitsers en 4K video.

Voorts is er een frontcamera met een resolutie van 8 megapixel, die op 1080 pixels video kan opnemen. Het nieuwe toestel wordt in leven gehouden door een batterij met een omvang van 3000 tot 3500 mAh.

Irisscanner

Andere bijzonderheden zijn een vingerafdrukscanner onder de powerknop op de achterkant, een irisscanner boven het scherm en een batterij die met een snellader opgeladen kan worden.

Voor de irisscanner zou LG gaan werken met een technologie die is ontwikkeld door Irience. Maar de vingerafdrukscanner zou evengoed nog op dit toestel zitten.

Haast

De LG G5 zou eerder op de markt komen dan zijn voorgangers, en daarmee doet LG mee met de haast die Samsung tegenwoordig heeft met het presenteren van nieuwe topmodellen voordat de concurrentie dat doet. In februari zou het toestel worden aangekondigd, mogelijk op het Mobile World Congress in Barcelona, en enkele maanden later ligt hij in de winkels. De prijs is nog niet bekend.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.