Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft: ‘De Lumia 950 XL mankeert niets’

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2015, 22:37 CategorieMicrosoft

Verschillende geruchten doen al een tijdje de ronde over de Microsoft Lumia 950 XL, de nieuwe Windows 10-phablet van de producent. Het toestel is namelijk in Engeland nergens meer te krijgen. Is hij uit de handel gehaald? Microsoft beweert van niet.

Lumia 950 XL nergens in Engeland te krijgen

De geruchten werden aangewakkerd omdat het 5,7-inch toestel in Engeland niet meer te krijgen was bij Carphone Warehouse, de Phonehouse-tak in Engeland. En ook bij andere Engelse retailers was het toestel ineens nergens meer te krijgen. Het verhaal ging snel rond dat Microsoft de Lumia 950 XL uit de handel had gehaald vanwege hardwareproblemen, die opgelost moesten worden.

Microsoft: ‘gewoon uitverkocht’

Maar dat klopt dus niet, meldt WM Poweruser. Dit blog heeft Microsoft in Engeland benaderd voor een uitleg, en die was verrassend simpel: de Lumia 950 XL is domweg uitverkocht. Carphone Warehouse is weliswaar een van de grootste, maar lang niet het enige verkoopkanaal voor de Lumia 950 XL, berichtte Microsoft verder. Om een link toe te voegen naar een webpagina met daarop een aantal kleinere retailers waar de phablet nog wel te krijgen zou moeten zijn. Carphone Warehouse krijgt er binnenkort ook weer wat binnen, belooft Microsoft.

Negatieve reviews

De Lumia 950 XL verkoopt sneller dan de kleinere Lumia 950. Daarom zou het logisch zijn dat de phablet eerder uitverkocht raakt dan zijn kleinere broer. Maar bloggers in Engeland vertrouwen het toch niet helemaal. Er waren wat negatieve reviews over de phablet, en Microsoft zou hierin wel degelijk reden kunnen zien om nieuwe leveringen achter te houden om de gerapporteerde problemen eerst op te lossen. Maar Microsoft ontkent dat dus. In Nederland is de phablet gewoon verkrijgbaar bij de grote webwinkels, voort prijzen vanaf 689 euro.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Bas
  30 december, 2015 om 23:42

  Zag op Pocketnow een review over de Lumia 950 XL. Daar wordt geen spaan heel gelaten van het toestel. In dit soort kwesties heb ik eerder de neiging om bloggers en recensenten te geloven dan de fabrikanten.

  • wraw
   31 december, 2015 om 1:02

   Er is niks met de telefoon, eigenlijk is het een goede telefoon. Maar als je android of apple gewend bent tja, en je wilt niks anders blijf er dan maar weg van. De mensen die kritisch kijken ernaar met een neutrale visie zien dat het een geweldige phone is. Maar vaak zijn ze bevooroordeeld (ze kiezen vaak voor samsung of apple) en dan is een l950xl niet goed genoeg.

  • GERRIT
   31 december, 2015 om 16:38

   Dan zou ik nog maar eens wat meer reviews lezen, want de objectieve zijn meer dan positief over dit toestel. De prijs is het enige verkeerde zet, te duur. Ze denken bij MS vermoedelijk dat ze door mega prijzen te vragen meer status verkrijgen. Laten Lumia gebruikers daar nu niet gevoelig voor zijn. Mijn volgende is een 950 dat is zeker. Nu maar hopen dat hij in prijs gedaald is zo tegen mei als mijn huidige contract afloopt.

 2. Berend Habing
  31 december, 2015 om 23:29

  Een geweldig toestel wel even wennen
  Hiervoor had ik een Note 4 vandaar

 3. leroy
  02 maart, 2016 om 7:23

  Ik heb het toetel nu vier maanden in gebruik, en moet zeggen dat ik nog geen enkel probleem ondenkt heb, die overal op het internet wordt vermeld.
  De telefoon werkt top, hij is snel gebruiksvriendelijk, en over de accu heb ik ook niks te klagen. Dus voor de gene die nog twijfels hebben, koop dit toestel.

 4. Anton de Ruijter
  08 mei, 2016 om 10:16

  Nou ik heb dus ook een 950XL en al een hele tijd problemen met zomaar opnieuw opstarten en dat de hele dag door…. na vele forums gelezen te hebben ben ik niet direct achter de problemen gekomen. Wel heb ik gelezen dat er een nieuwe windows opgezet kan worden en dat dit het probleem zou oplossen..dus niet een update.. Toch vond ik het nodig om eerst iets anders te proberen en dat was alles wat ik kon verwijderen van aps of programma’s er eerst vanaf te halen. De opstart problemen zijn nu helemaal weg en ik probeer nu iedere keer een app erbij te gaan zetten en kijk dan eerst of het toestel weer problemen gaat krijgen..tot nu toe geen probleem. Zelf vind ik het een top toestel maar na deze geen windows toestel meer..ik het al een win6, win 7.5, win 7.8 en een 8.1 toestel gehad en die laatste had helemaal geen enkel probleem en deze win 10 dus wel…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.