Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft repareert softwareprobleem Surface Pro 4 pas volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2015, 12:58 CategorieMicrosoft

Microsoft gaat een hardnekkig softwareprobleem in de Surface Pro 4 en de Surface Book pas volgend jaar repararen. Veel gebruikers van deze nieuwe tablets klagen erover dat Windows 10 niet in ‘slaapmodus’  wil, waardoor de batterij onnodig snel leeg raakt.

Processor blijft actief in ‘slaapmodus’

De slaapmodus wordt weliswaar geactiveerd als de gebruiker daarvoor kiest, maar wat hij niet ziet, is dat de tablet eigenlijk gewoon actief blijft. De processor blijft gewoon actief alsof hij aan staat, en zo raakt de batterij veel sneller leeg dan wanneer de tablet, zoals het hoort, in ‘diepe slaap’  zou gaan.

‘Moeilijk computertechnisch probleem’

Microsoft heeft hierover een statement gegeven. “Ja, de standby in relatie tot de batterijduur is een issue waar we aan werken en waar we al aan hebben gewerkt. We kunnen de processor in een diepere ‘slaap’  krijgen dan nu het geval is. We kunnen dat echter niet nu onmiddellijk doen, want power management is een zeer moeilijk computertechnisch probleem om op te lossen. We zullen een update voor dit probleem uitrollen ergens begin volgend jaar.”

Helemaal uitzetten

Totdat Microsoft met een fix komt, lijkt het voor bezitters van deze tablets een beter idee om het apparaat maar geheel uit te schakelen als hij een tijdlang niet wordt gebruikt.

 • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Reacties

 1. Bas
  05 december, 2015 om 13:55

  Raar toch eigenlijk: je betaalt je blauw aan zo’n SP4 en dan krijg je een tablet met dit soort bugs. Fijn om te horen dat Microsoft er zo’n vaart achter zet om het probleem op te lossen *ahum*

 2. HG
  06 december, 2015 om 8:43

  Dan zet je hem toch in de sluimerstand. Dan is het gerbruik ook nul en alle openstaande programma’s worden opgeslagen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.