Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla lanceert Focus: een ad-blocker voor iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2015, 16:13 CategorieApplicaties

Vandaag verschijnt er een nieuwe ad-blocker in de App Store van Apple, genaamd Focus. Focus is van Mozilla en te gebruiken op iOS 9. Je kunt Focus overigens alleen gebruiken met de eigen browser van Apple, Safari, en nu nog niet met Firefox, de eigen browser van Mozilla.

Focus van Mozilla: nieuwe ad-blocker op iOS 9

Vanaf vandaag is er een nieuwe ad-blocker beschikbaar op iOS 9, genaamd Focus. Focus is eigendom van Mozilla, een bedrijf dat we kennen van de populaire browser Firefox, en maakt gebruik van de content-blocking-api van iOS 9 (waardoor je hem dus niet op iOS 8 kunt gebruiken). Focus is ontworpen met de gebruiker in het achterhoofd, aangezien die de volledige controle heeft over wat-ie wel en niet wil zien op zijn scherm. Zo kun je instellen of je advertenties wil zien (bijvoorbeeld om een site te steunen) of niet.

Ook kun je bijvoorbeeld instellen dat je niet wil worden ‘gevolgd’ op sociale media, zoals Facebook. De app is aangesloten bij Disconnect.me. Dat is een browser plug-in met een uitgebreide database van vijfduizend trackers, waarvan het gros is aangesloten op een advertentienetwerk. Ook is de app in staat om nieuwe trackers te herkennen door gebruikers van site tot site te volgen, wanneer die een nieuwe tegenkomt. In de toekomst hoopt Mozilla Focus ook in combinatie te gebruiken met Firefox. Focus is te downloaden via de onderstaande link.

  • Focus by Firefox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.