Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Asus Zenfone 2 met 6-inch scherm gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 20:56 CategorieAndroid

Asus heeft een nieuwe phablet gepresenteerd. De nieuwe Asus Zenfone 2 heeft een 6-inch scherm. Het toestel komt in diverse kleuren naar de winkels.

Grotere Zenfone 2

De Zenfone 2 bestaat al, maar dit is een nieuwe variant die net zo heet met een 6-inch scherm. De vorige versies hadden 5- en 5,5-inch schermen. Ook de nieuwe Zenfone 2 komt in enkele varianten.

Snapdragon 616-processor

De interessantste nieuwe Zenfone 2 is de Zenfone 2 Laser, die momenteel in India te koop is. Deze phablet heft een full HD-scherm van Gorilla Glass 4. Onder de motorkap vinden we een gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 616-processor met acht Cortex A53-kernen, die zijn geklokt op 1,7 Ghz. De chip komt samen met de Adreno 405 grafische processor, 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Dat laatste kan worden uitgebreid via een micro sd-kaartsleuf.

Lasergestuurde autofocus

Op de achterkant treffen we een 13-megapixelcamera aan met lasergestuurde autofocus. De selfies worden gemaakt met een 5-megapixelcamera aan de voorkant. De Zenfone 2 Laser ondersteunt lte-netwerken, alle wifi-soorten en bluetooth 4.0. De zaak wordt in leven gehouden door een 3000 mAh Li-Po batterij die verwisselbaar is. Android Lollipop 5.1 staat erop. De telefoon wordt verkocht in rood, zilver en goud.

Flinke upgrade

De vorige Zenfone 2 Lasertelefoons moesten het doen met een Snapdragon 410-chipset, dus hier is sprake van een flinke upgrade. Ook het grotere scherm en het verbeterde ramgeheugen geven aan dat Asus hiermee mikt op de hogere sferen van het midrangesegment.

Clouddienstopslag

Bij de telefoon levert Asus gratis 100GB Google Drive-opslag, twee jaar lang. En levenslang blijft de 5GB WebStorage geldig, die je er ook nog bij krijgt. Dat is de eigen clouddienst van Asus. De Zenfone 2 Laser wordt te koop gezet voor omgerekend 253 euro. Het valt nog niet te zeggen of, en wanneer deze telefoon in Nederland zal worden verkocht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.