Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Samsung Android-firmware toont beveiligingsniveau

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2015, 9:56 CategorieAndroid

Samsung heeft een update uitgebracht voor de Android-phablet Galaxy Note 5 en Galaxy S6 edge+, waardoor het beveiligingsniveau zichtbaar is. Google biedt deze optie aan in Android 6.0 Marshmallow, maar Samsungs Android-toestellen draaien nog niet op die software.

Android-apparaten van Samsung laten beveiligingsniveau zien

Samsung is samen met een aantal andere fabrikanten voornemens maandelijks updates uit te brengen voor hun Android-apparaten, zodat de beveiliging up to date blijft. Mocht je al een Nexus-apparaat hebben met daarop Android 6.0, dan kun je zien op welk niveau je beveiliging zit. Toestellen van fabrikanten zonder Marshmallow moeten het nog zonder die functie doen, totdat ze die update vrijgeven – of totdat ze doen wat Samsung nu gedaan heeft en die feature inbouwen in de huidige build van Android 5.0 Lollipop.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft namelijk een update uitgebracht voor enkele Androids, waaronder de nog niet in Nederland verschenen Galaxy Note 5 en de al wel verkrijgbare Galaxy S6 edge+, waarmee gebruikers kunnen zien wat het beveiligingsniveau van hun toestel is. Of Samsung ook van plan is deze update door te voeren bij andere Androids, is helaas nog niet bekendgemaakt. Het lijkt wel aannemelijk, zeker voor de high-end-modellen. Zowel de Galaxy Note 5 als de Galaxy S6 edge+ draaien momenteel op Android 5.1.1.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.