Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pixel C-team: ‘Multitasking komt naar Android toe’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2015, 9:44 CategorieAndroid

Het Google Pixel C-team heeft via Reddit laten weten dat Android in de toekomst multitasking gaat krijgen, maar dat kan nog even duren. Waarschijnlijk moeten we wachten op de volgende grote Android-release, die nu de codenaam Android N draagt.

Multitasking voor Android is onderweg, maar…

De consensus die nu leeft over de Google Pixel C-tablet luidt als volgt: een fantastisch apparaat, maar de software kan er niet optimaal gebruik van maken. Eén van de onderdelen die een tablet/laptop-hybride als de Pixel C mist, is ondersteuning voor multitasking. In een AMA (ask me anything) op het Reddit-forum, hebben de ontwikkelaars van Pixel C laten weten dat multitasking naar Android toe komt, maar dat het nog wel even kan duren. Waarschijnlijk moeten we braaf wachten tot de release van de volgende grote Android-versie, Android N.

Dat Google de functie niet native in Android ondersteunt, betekent niet dat andere bedrijven al wel de functie aanbieden (zoals bijvoorbeeld Samsung). Google zelf lijkt de functie al een tijdje uit te proberen: multitasking dook zelfs heel even op in een ontwikkelaarsversie van Android 6.0, maar werd er uitgehaald voordat het besturingssysteem gelanceerd werd. Nu Google ook een eigen hybride in het assortiment heeft, wordt het toch wel eens tijd dat multitasking wordt toegevoegd aan Android. Zelfs Apple ondersteunt dit al op iOS 9.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.