Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pushbullet op Android introduceert Remote Files

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2015, 17:26 CategorieAndroid

Pushbullet heeft een nieuwe functie aangekondigd voor Android- en pc-eigenaars, die toegang biedt tot alle bestanden vanaf een ander apparaat. De feature heet Remote Files en is op dit moment alleen beschikbaar op Android en een Windows-computer.

Toegang tot al je bestanden met Pushbullet

Pushbullet heeft de mogelijkheid om je bestanden vanaf een afstand te bereiken toegevoegd aan de Android-applicatie van het bedrijf. Voorheen was het alleen mogelijk om bestanden van en naar een apparaat te sturen door dat commando te geven, maar vanaf nu is het op Android (en Windows-computer) mogelijk om je al bestanden te zien staan, waarna je er slechts op hoeft te tappen om er toegang tot te krijgen. Wel moet je deze functionaliteit nog even handmatig activeren op zowel je Android als je Windows-pc en dat doe je als volgt.

  • Open het menu
  • Druk op instellingen (settings)
  • Vink daarna aan dat je Remote Files wil gaan gebruiken

Dit kan zowel op Windows als op Android. Je hebt echter alleen toegang tot die bestanden wanneer beide apparaten ook daadwerkelijk aanstaan (of in elk geval de apparaten waar je een bestand van af wil halen). Ze staan namelijk niet letterlijk in de cloud zoals dat bij een cloudopslagdienst wel het geval is, maar staan gewoon opgeslagen op het apparaat waar je ze aanvankelijk hebt opgeslagen. Wanneer deze functie naar Mac-, Chrome- en iOS-gebruikers komt, heeft het bedrijf achter de Pushbullet-applicatie helaas niet naar buiten gebracht.

Remote Files is overigens beschikbaar voor gebruikers die betalen en niet betalen. Ben je een Pro-gebruiker, dan is het enige limiet dat een bestand maximaal 1GB groot mag zijn. Als gratis gebruiker heb je een limiet op het aantal bestanden dat je kunt versturen en mag een bestand slechts 25MB groot zijn. Omdat de functie net gelanceerd is, hebben de gratis gebruikers nog geen last van het eerste limiet.

  • Pushbullet
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.