Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Qualcomm Snapdragon 820 in 2016-Nexus van Huawei en top-phablet Microsoft’

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2015, 11:48 CategorieAndroid

De volgende Nexus-phablet wordt andermaal gemaakt door Huawei en daar zal een Qualcomm Snapdragon 820-processor in zitten, de snelste die de Amerikaanse fabrikant volgend jaar ter beschikking heeft. Dat is vrijdag min of meer duidelijk geworden.

Huawei Nexus 2016

Zeker weten doen we het dus niet, maar het klinkt wel aannemelijk dat de duurste Nexus volgend jaar door de duurste en snelste processor van Qualcomm wordt aangedreven. De Nexus 6P van dit jaar, ook gemaakt door Huawei, heeft een Qualcomm Snapdragon 810 aan boord. De eigen Kirin-processors van Huawei kunnen Google kennelijk niet bekoren voor de Nexus-serie.

Zeventig Snapdragon 820-apparaten

Dat de volgende high-end Nexus op de Snapdragon 820 gaat lopen, werd duidelijk in de wandelgangen rondom een perspresentatie van de nieuwe processor, vrijdag in China. Qualcomm heeft daar bekendgemaakt dat er momenteel zo’n zeventig apparaten in de pijplijn zitten die op deze nieuwe processor gaan lopen.

Windows Phone-phablet

Ook op het Windows 10-platform schijnt deze processor in trek te zijn. Afgelopen week kwam een nieuw toestel met de codenaam HP Falcon langs in de GFX Benchmark. Dit moet een Windowsphablet worden met een 5,8-inch scherm. Alle andere specificaties van deze nieuwe phablet wijzen op een high-end toestel, mogelijk een nieuw vlaggenschip van Microsoft, waarbij de aanduiding HP dus in dit geval niet verwijst naar de fabrikant met die naam.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.