Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rechter verwerpt klachten Androidgebruikers tegen Apple over iMessage

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2015, 23:24 CategorieApple

Een Amerikaanse rechter heeft een klacht van Androidgebruikers verworpen, die meenden dat iMessage – de sms-berichtendienst van Apple – met opzet geen berichten afleverde op Androidtelefoons. De rechter vindt dat hele verhaal flauwekul.

Geen berichten van iPhone naar Androidtelefoon

De klacht van de gebruikers van Androidtelefoons luidde dat Apple de berichten van iPhones richting Androidgebruikers onderschepte, en vervolgens weigerde af te leveren. Van iPhone naar iPhone was er niets aan de hand, maar nogal wat berichten van een iPhone kwamen niet aan op Androidtelefoons. Boze opzet werd vermoed: is dit een manier van Apple om de concurrentie een hak te zetten?

Rechtszaak

De boosheid kreeg vorm in een rechtszaak. De drie klagers die de zaak aanspanden, namen zichzelf als voorbeeld. Zij waren in 2012 overgestapt van een iPhone naar Androidtelefoons. Vervolgens kwamen berichten van andere iPhonegebruikers niet meer bij hen aan.

Bugfix van Apple

Een en ander was geen gevolg van boze opzet, wist Apple voor de rechtbank aannemelijk te maken. Het was een bug in de software die inmiddels is verholpen met een bugfix. Die liet erg lang op zich wachten, hij is pas in 2014 – twee jaar na het ontstaan van de softwarefout – verholpen.

Ontmoedigen

Dat voedde de gedachte dat Apple hiermee mensen wilde ontmoedigen om op Android over te stappen. Tussen 2012 en 2014 gaf het voor veel mensen die moesten kiezen tussen een iPhone en een Androidtelefoon, de doorslag om voor een iPhone te gaan.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.