Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S7 krijgt waterkoeling’

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2015, 13:29 CategorieAndroid

Het volgende vlaggenschip van Samsung, de Samsung Galaxy S7, krijgt volgens de laatste geruchten waterkoeling om de hitte die de processor genereert af te voeren. Zo branden de gebruikers hun handen niet en blijven de interne circuits onaangetast.

Hitteproblemen Snapdragon 810-processor

Hitteproblemen hebben nogal wat vlaggenschepen dit jaar geplaagd. Sony is er al toe overgegaan om in de nieuwe Sony Xperia Z5 waterkoeling toe te passen, na de negatieve ervaringen met de hete Snapdragon 810-processor in de Xperia Z3+. Die processor werd zo heet dat het hele toestel onaangenaam warm aanvoelde, en voor vastlopers van apps en het besturingssysteem zorgde.

Snapdragon 820 plus waterkoeling

De hitteproblemen met de Snapdragon 810 waren de belangrijkste reden voor Samsung om voor de Galaxy S6-serie af te zien van deze processor. In plaats daarvan werd er een Exynos-processor van eigen makelij ingebouwd. Maar voor de Samsung Galaxy S7 zou Samsung weer (deels) willen terugkeren naar de Snapdragonprocessoren. De Snapdragon 820 belooft een geweldige snelheid te bieden, maar erft mogelijk wel wat hitteproblemen van zijn voorganger, al heeft producent Qualcomm beloofd hier wat aan te doen.

Galaxy S7 klein beetje dikker

Samsung wil het kennelijk niet afwachten en is nu bezig om waterkoeling in de nieuwe Galaxy S7 te bouwen. Dat zou de dikte van het nieuwe toestel met iets meer dan een halve millimeter doen toenemen. Dat is niet zoveel en het voordeel is dat het apparaat dan normaal aanvoelt, ook als de processor op volle toeren draait, en dat de circuits op het moederbord niet door de hitte worden overbelast en stuk gaan.

Veel geruchten over Galaxy S7

Over de Galaxy S7 doen al talloze geruchten de ronde. Het toestel zou lijken op de Galaxy S6, maar je zou er weer een micro sd-kaart in kunnen steken, de camera zou flinke verbeteringen ondergaan en het schermglas zou vrijwel onbreekbaar zijn.

Release in januari of februari

Naar verwachting wordt de Samsung Galaxy S7 tijdens het Mobile World Congress in februari officieel gepresenteerd, of net daarvoor, tijdens de CES-beurs in januari. Samsung heeft er sedert het afgelopen najaar een gewoonte van gemaakt om zijn belangrijkste producten te presenteren net voordat andere fabrikanten dat doen, zoals we zagen bij de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ die net voor de presentatie van de iPhone 6S het licht zagen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Bomberman
    07 december, 2015 om 0:34

    hahaha dit geloof ik dus ECHT niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.