Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt 6-inch phablet Galaxy A9 aan

Geschreven door
Geplaatst op25 december 2015, 11:52 CategorieAndroid

Samsung heeft de Galaxy A9 officieel aangekondigd. De phablet heeft een 6-inch scherm. Hij wordt in wit, goud en rozegoud uitgebracht, en beschikt aan de voorkant over een vingerafdrukscanner.

Grootste van de Galaxy A-serie

De phablet – waar al vele malen informatie over is uitgelekt – is aangekondigd in China, waar de grootste telg van de Galaxy A-lijn waarschijnlijk het eerst op de markt wordt gebracht. Later zal het toestel ook wel naar Europa komen, maar hierover is nog niets gezegd. De Galaxy A9 is niet alleen de grootste van de A-serie, maar de phablet heeft ook wat betere hardware aan boord dan de kleinere toestellen in dezelfde lijn.

Galaxy A9 2

6-inch super amoledscherm

De Galaxy A9 heeft een 6-inch super amoledscherm met een resolutie van 1080 pixels. Het glas is aan de zijkanten iets gebogen. De achtercamera biedt een resolutie van 13 megapixel, de frontcamera schiet selfies in een resolutie van 8 megapixel. De primaire camera is voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS).

Snapdragon 652

De smartphone draait op Android 5.1.1 Lollipop. De processor is een achtkernige 64-bit Snapdragon 652-CPU van Qualcomm, die wordt ondersteund door 3GB ram en 32GB intern geheugen. Dat kan met een micro sd-kaart worden uitgebreid met nog eens 128GB.

Batterij 4000 mAh

Bijzonder aan deze phablet is de batterij, die een capaciteit van 4000 mAh biedt, maar niet verwijderbaar is. De phablet is volledig van glas en metaal gemaakt en lijkt uiterlijk op de Galaxy A5 en Galaxy A7. Onder het scherm zit in de fysieke homeknop een vingerafdruksensor verborgen, waarmee het toestel kan worden ontsloten en waarmee wachtwoorden kunnen worden ingevoerd door de vinger er even tegenaan te houden.

Samsung Pay

Niet dat we er in Nederland veel aan hebben, maar de Galaxy A9 wordt -althans in China – geleverd met Samsung Pay, het betalingssysteem dat Samsung in de markt probeert te zetten. Dat is hier echter nog niet uitgerold. De Galaxy A9 komt ergens binnen de komende weken in China op de markt voor een nog niet onthulde prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.