Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screenshots maken op Android 6.0 kan ook anders

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2015, 10:16 CategorieAndroid

De een nieuwe update voor Google Now heeft ervoor gezorgd dat je voortaan ook op een andere manier screenshots kunt maken op Android. Dat doe je door het deelmenu te openen, door de homeknop even ingedrukt te houden.

Maken van screenshots werkt anders met Google Now on Tap

Mocht je al een Android-apparaat hebben met de nieuwste versie van Android (Android 6.0.1) en de laatste versie van Google Now (die je hier kunt downloaden), dan kun je voortaan ook op een andere manier screenshots maken en opslaan. Je kunt die screenshot nog altijd maken met de hardwareknoppen, maar kunt dat voortaan ook doen door Google Now on Tap te raadplegen (homeknop ingedrukt houden) en op het deelknopje te tappen. Na een paar seconden verschijnt dan de normale screenshotanimatie in beeld.

Vervolgens kun je aangeven wat je precies met die screenshot wil doen, zoals opslaan of direct versturen. Het verschil tussen deze (nieuwe) manier en de manier waarop je het altijd gedaan hebt, is dat de notificaties en dergelijke uit de statusbalk zullen verdwijnen. Ook is het zo dat het proces van de screenshot maken iets langer duurt dan voorheen (tot acht seconden), dus dat is ook iets om rekening mee te houden. Mocht je overigens aan alle eisen voldoen, dan kan het zijn dat deze functie nog niet beschikbaar is, vanwege de Google-servers.

Je dient wel de nieuwste Android- en Google Now-versies te hebben, maar Google moet ook nog de knop voor iedereen hebben omgezet voordat de functie bij iedereen actief wordt. Waarschijnlijk gebeurt dat in fases en binnen enkele weken.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.