Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z6 komt in vijf varianten, waaronder twee phablets

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 21:35 CategorieAndroid

De Sony Xperia Z6 komt volgend jaar in vijf varianten uit de fabriek, waaronder twee phablets met een schermformaat van 5,8 en 6,4 inch. De Z6 Plus en de Z6 Ultra.

Twee phablets, drie kleinere telefoons

Dat meldt de Russische site Mobile Review. De opvolger van de Xperia Z5 (hierboven afgebeeld) heeft zich laten zien in de AnTuTu-benchmark, waar deze apparaten zich onlangs hebben laten zien en waarin hun hardwarespecificaties zijn onthuld. Behalave de Plus en de Ultra komen er nog drie kleinere smartphones in de Z6-serie: de ‘gewone’ Xperia Z6 met een 5,2-inch scherm, een Xperia Z6 mini met een 4-inch scherm en een Xperia Z6 Compact met een 4,6-inch scherm.

Xperia Z6 Plus in 2K- en 4K-schermvarianten

Behalve de omvang van het scherm zijn er meer verschillen. De Xperia Z6 mini is echter de enige die geen high-end specificaties krijgt, maar wel het uiterlijk van de vlaggenschepen. De Xperia Z6, Xperia Z6 Plus en Xperia Z6 Ultra zullen worden uitgerust met 2K-schermen. De Z6 Plus zal volgens de geruchten ook in een variant komen met een 4K-scherm, net als de huidige Xperia Z5 Premium. Dat scherm moet video’s die hiervoor geschikt zijn, in deze hoge resolutie kunnen weergeven op het 5,8-inch scherm. En voor het overige wordt waarschijnlijk, net als bij de Xperia ~Z5 Premium, de 1080 pixel-resolutie aangezet.

Drukgevoelig scherm

Verwacht wordt ook dat de schermen van de Z6-serie drukgevoelig zijn en functies hebben die daarmee samenhangen, zoals de Apple iPhone 6S Plus die dat als eerste phablet heeft met zijn 3D Touch-scherm.

Helaas heeft de benchmark niet onthuld wanneer Sony met de nieuwe toestellen op de proppen komt. Het Mobile World Congress in februari volgend jaar lijkt echter een redelijk veilige gok.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Dieter Heylen
    06 april, 2016 om 23:31

    Geduldig en vertrouwen hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.