Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony’s Android 6.0: verwijder apps die je niet gebruikt

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 15:07 CategorieAndroid

Sony test momenteel de Marshmallow-update met enkele gebruikers en die hebben op hun beurt mooie dingen te melden over de software. Zo introduceert Sony in de nieuwste build de mogelijkheid om voorgeïnstalleerde apps te verwijderen van je Android.

Sony laat gebruikers (bijna alle) apps verwijderden op Android

Op dit moment test Sony de Marshmallow-update uit met enkele gebruikers, die een Xperia Z3 of Xperia Z3 Compact op zak hebben. Nu zijn dat natuurlijk smartphones en geen phablets of tablets, maar ze bieden wel een kijkje in de mogelijke toekomst van al Sony’s Android-toestellen. Met elke build van de testversie van Sony’s nieuwe Android, krijgen gebruikers niet alleen bugfixes en prestatieverbeteringen, maar ook nieuwe functies. Eén van de nieuwe functies van de nieuwste update is de mogelijkheid voorgeïnstalleerde apps te verwijderen.

Wanneer je een nieuwe smartphone of tablet koopt, dan krijg je daar vaak een rits aan apps bij die je niet gebruikt en vaak ook niet gaat gebruiken, terwijl je ze niet kunt verwijderen. Een doorn in het oog van veel Android-liefhebbers. Daarom vinden we het een goede ontwikkelingen dat Sony dit doorvoert. Echter, je kunt nog niet álle apps verwijderen die je (mogelijk) niet gebruikt. De Play Store-, Hangouts-, Telefoon-, Downloads- en muziekapplicatie kunnen niet verwijderd worden, maar tot nu toe de rest van alle die standaard apps wel.

Het is voor nu nog niet zeker of dit ook in de finale release van Sony’s Marsmallow komt te zitten – maar met genoeg positieve feedback vanuit de community en bèta-testers, kan dat haast niet anders.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.