Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Tot-volgend-alarm’-optie wederom verdwenen op Android

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2015, 10:47 CategorieAndroid

Heel veel Android gebruikers melden zich met het probleem dat de ‘tot-volgend-alarm’-optie wederom is verdwenen, maar is er gelukkig een oplossing voor. En aangezien er een oplossing voor is, komt het erop neer dat we te maken hebben met een bug.

Geluid niet meer uit te zetten tot het volgende alarm op Android

Eén van de meest welkome functies op Android, was de mogelijkheid om het geluid uit te zetten van je apparaat tot aan het volgende alarm. Die optie is een keer eerder verdwenen, maar niet lang daarna bracht Google hem via een update terug. Nu is de mogelijkheid wederom weg, voor heel veel Android-gebruikers. Mogelijk niet voor iedereen – maar wanneer je tenminste Android 5.1 op je toestel hebt staan, dan is de kans groot dat de optie geheel verdwenen is. Gelukkig bestaat er wel een oplossing voor het probleem.

En aangezien er een oplossing bestaat, kunnen we concluderen dat we te maken hebben met een bug – een bug die middels een patch kan worden opgelost. Wanneer je de datum ergens voor 25 december of na 1 januari 2016 instelt, dan keert de functie weer terug. Of dit werkt bij iedereen, is niet mer zekerheid te stellen. Waarschijnlijk lost het probleem zich dus zelf op en werkt alles weer naar behoren vanaf Nieuwjaarsdag, maar tot die tijd zul je het dus zonder moeten doen – of je zet het automatisch vaststellen van de datum en tijd voorlopig uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.