Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Videochatten binnenkort mogelijk in WhatsApp’

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2015, 10:29 CategorieAndroid

Er zijn screenshots opgedoken van een WhatsApp-versie waarop videobellen te zien is. Ook zou WhatsApp momenteel werken aan een nieuw design voor de apps. Zo zou de chatdienst gebruiken willen gaan maken van tabbladen, net zoals in een browser.

Gerucht: WhatsApp biedt straks videobellen aan

Naar verluidt werkt WhatsApp momenteel achter de schermen aan de functie videobellen. Dat meldt althans de Duitse Apple-website Macerkopf. De huidige iOS-versie van WhatsApp is 2.12.12 en de versie voor iOS die intern getest zou worden is 2.12.16.2. Check hieronder de meegeleverde screenshot van het gerucht. De verwachting is dat de berichtendienst in de komende weken van een update voorzien wordt, die het videobellen moet introduceren. Het zou wel een logisch vervolg op het VoIP-bellen zijn dat de app al aanbiedt.

whatsapp-videochat

Daarnaast zouden de ontwikkelaars van WhatsApp bezig zijn met een nieuw ontwerp voor de app. De kleur groen zou steeds meer naar voren moeten worden gebracht, meer dan de applicatie nu al doet. Ook worden er tabbladen getest intern. De berichtendienst zou zijn design willen laten lijken op die van een internetbrowser, waar je verschillende tabbladen naast elkaar open hebt staan. Dat zou het chatoverzicht ten goede moeten komen. Of deze veranderingen ook direct worden doorgevoerd met de videobellen-update, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.