Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vivo X6 Plus doet zijn best om op iPhone 6S Plus te lijken

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 7:00 CategorieAndroid

Vivo heeft in Azië twee nieuwe smartphones gepresenteerd die sprekend op de nieuwste iPhones lijken. De phablet van de twee, de Vivo X6 Plus, doet zelfs qua naamgeving erg zijn best om gedachten aan de bekendste smartphone ter wereld aan te wakkeren.

Sprekend de iPhone 6S Plus

De Vivo X6 Plus heeft dezelfde aluminium achterkant, dezelfde aluminium kleuren en dezelfde plastic antennebanden als de iPhone 6S Plus. De enige afwijking aan de achterkant is een vingerafdruksensor onder de camera. Van een afstandje zou je de iPhone 6S Plus makkelijk kunnen verwarren met deze Vivo X6 Plus, die overigens wel een wat groter schermformaat heeft: 5,7 inch.

Ook in rozegoud verkrijgbaar

De phablet is 6,6 millimeter dun en is te verkrijgen in de kleuren zilver, goud en rozegoud. Het 5,7-inch Amoledscherm biedt een 1080 pixelresolutie, waardoor de pixeldensiteit op 386ppi uitkomt. De Vivo X6 Plus draait op Android 5.1 Lollipop. Daar bovenop draait softwareschil Funtouch OS, wat door Vivo zelf is bedacht.

Groot werk- en opslaggeheugen

De Vivo X6 Plus heeft voorts een ruim uitgevoerd werkgeheugen van 4GB, maar een tamelijk ‘gewone’ MediaTek MT6752-processor. Die werkt verder prima en heeft acht Cortex A53-kernen die zin geklokt op 1,7 Ghz. De processor wordt bij zijn werk geholpen door een tweekernige Mali T760 grafische processor. Er zit standaard 64GB ram in het toestel, en er kan desgewenst meer bij worden gestoken via de micro sd-kaartsleuf.

Twee simkaarten

De Vivo X6 Plus slikt twee simkaarten, maar de tweede simkaartsleuf kan ook een extra micro sd-kaart slikken. De vingerafdruksensor op de achterkant zou het toestel unlocken binnen 0,4 seconde. De achterkant laat een 13-megapixelcamera zien met autofocus en de voorkant heeft en 8-megapixelcamera gekregen. De camera is snel: binnen 0,6 seconde is hij opgestart, en binnen nog eens 0,2 seconde kan hij scherpstellen.

Yamaha-geluid

Vivo doet niet kinderachtig over het geluid. De phablet heft een Yamaha hi-fi chip en een speciaal versterkertje aan boord. De phablet wordt in leven gehouden door een 3000 mAh batterij die met een snellader opgeladen kan worden via een micro usb-kabel.

Alleen voor China

De telefoon gaat volgende week in de verkoop in China voor omgerekend 450 euro. Het is vrij onwaarschijnlijk dat de Vivo X6 Plus in Nederlandse winkels komt te liggen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.