Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp blokkeert links naar concurrent Telegram

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2015, 9:15 CategorieAndroid

WhatsApp-gebruikers hebben gemerkt dat WhatsApp het niet toestaan te linken naar een specifieke concurrerende berichtendienst. De berichtendienst in kwestie is Telegram, een snelgroeiende sociale app die qua functies WhatsApp voorbijgaat.

WhatsApp versus Telegram

WhatsApp-gebruikers hebben gemeld dat de berichtendienst actief de links naar de site van Telegram blokkeert. WhatsApp staat tegenwoordig zo ingesteld dat wanneer iemand een link deelt (met of zonder http:// en/ of www. ervoor) de ontvanger op dat bericht kan tappen om direct naar de site te gaan. Maar in het geval van Telegram-profielen en dergelijke werkt het helaas niet op dit moment (in de nieuwste versie, het kan zijn dat je die versie nog niet hebt). Zelfs Telegram.com (die niet doorverwijst naar de chat-app) doet het niet.

Facebook, de eigenaar van WhatsApp, heeft in het verleden wel eens vaker kritiek gekregen over de manier waarop het content probeert te censureren. Zo blokkeerde het sociale netwerk de links naar The Pirate Bay binnen de berichtendienst Messenger en later ook via de News Feed. Als Facebook dan op de kritiek reageerde, dan lag het aan het ‘intelligente filtersysteem’ van het bedrijf. WhatsApp had tot op heden nog geen linkjes die het niet accepteerde. Mogelijk gooit Facebook het ook nu op dat (blijkbaar gebrekkige) filtersysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.