Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube app op tablets krijgt hamburgermenu terug

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2015, 9:56 CategorieAndroid

Het ziet ernaar uit dat Google een andere lay-out voor de YouTube-app op tablets in gedachte heeft, door opnieuw het hamburgermenu te introduceren. Je hoeft hiervoor de YouTube-app niet te updaten.

Hamburgermenu keert terug in de YouTube app

De vernieuwde YouTube-app is al een tijdje beschikbaar voor Android en iOS en biedt gebruikers een hamburgermenuloze interface aan: bovenaan de abonnementenlijst staan een aantal iconen waar je op kunt drukken, waarna je wordt doorverwezen naar de contentmaker in kwestie. Nu is zo’n lay-out handig op smartphones, maar op tablets werkte het niet echt prettig (buiten het feit dat het er ook best lelijk uitziet). Google lijkt het met de community eens te zijn en presenteert daarom een nieuwe lay-out voor de app.

youtube-app-tablets-1540x

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, is het hamburgermenu teruggekeerd. Links op je tabletscherm zie je voortaan wederom alle abonnementen, wat in onze ogen een stuk overzichtelijker is. Je hoeft voor deze verandering overigens de YouTube-app niet te updaten, aangezien dit een serveraanpassing is. Google wijzigt je lay-out op afstand (of je het er nu mee eens bent of niet). De nieuwe lay-out heeft ook wat weg van de indeling die Google op de site gebruikt. En het is goed om te zien dat Google rekening houdt met tablets.

  • YouTube
  • Delen:

Reacties

  1. Rob
    05 december, 2016 om 1:34

    Ik heb een link gekregen die ik moet invoeren in de Youtube app op mijn telefoon. Ik kan echter geen mogelijkheid vinden om deze link in te voeren. Weet iemand hoe ik dat kan doen. Ik heb een Samsung Note 4 met android systeem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.