Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube krijgt Trending-tab op Android, iOS en het web

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2015, 9:56 CategorieAndroid

YouTube heeft de webpagina en de apps op Android en iOS voorzien van een nieuwe Trending-tab voorzien: binnen deze tab staan enkele populaire video’s van dit moment en misschien wel de virale video’s van morgen of een weekje later.

De Trending-tab: bekijk de meest populaire YouTube-video’s

YouTube neemt en YouTube geeft: enkele weken geleden werd de navigatie op YouTube, het web en de apps, nog gestroomlijnd door het verwijderen van een tab (Aanbevolen) en nu wordt er weer eentje toegevoegd die daarop lijkt: Trending. De Trending-tab laat enkele populaire video’s van dit moment zien, zodat je die niet hoeft te missen. Ook staan hier video’s die mogelijk viraal gaan en op dat moment móet je die video dus wel gezien hebben. De tab baseert zijn bevindingen op het aantal comments, de views en externe bronnen.

Uiteraard is het zo dat de content zal verschillen afhankelijk van je locatie. Mensen in Nederland krijgen dus andere video’s te zien dan de mensen in Noord-Amerika, al zullen de meest opvallende video’s op meerdere plekken kunnen opduiken. YouTube claimt dat de Trending-tab de video’s niet zal baseren op je kijkgeschiedenis en echt puur kijkt naar wat ‘trending’ is op dit moment. Helaas betekent dat in veel gevallen dat je weinig kwaliteit te zien krijgt, maar dat is blijkbaar het effect van deze tab. De veranderingen zijn nu al live gegaan.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.