Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube test bufferen van video’s die op pauze staan

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2015, 8:59 CategorieAndroid

YouTube lijkt gestart te zijn met een nieuwe feature voor de Android-applicatie: de mogelijkheid gepauzeerde video’s te bufferen. Deze verandering is slechts bij enkele YouTube-gebruikers opgedoken; de feature is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Gepauzeerde video’s bufferen met de YouTube-app

Als het om de YouTube-app gaat, dan weten de meeste gebruikers inmiddels wel dat het team achter de Android-app graag nieuwe dingen uitprobeert. Helaas komen die dingen niet meteen naar iedereen toe, aangezien een klein groepje mensen – of ze nou willen of niet – als eerste te maken krijgen met de veranderingen. Deze keer hebben enkele YouTube-gebruikers op Android zich gemeld met de verandering dat de applicatie (eindelijk) video’s kan bufferen die de kijker gepauzeerd heeft. Tot op heden was dit niet mogelijk.

Wanneer die gebruikers een video pauzeren, dan verschijnt er een tekstballon in beeld met daarin de melding dat het bufferen plaatsvindt, inclusief getallen die aangeven hoever dat proces al is. Dit bufferen gaat door totdat de video helemaal gedownload is en dan verschijnt het bericht in beeld dat je kunt kijken. Voor veel YouTube-gebruikers moet dit een geschenk uit de hemel zijn, aangezien mensen met een slome verbinding vaak de race tegen het gebufferde gedeelte niet winnen wanneer ze naar een video op de videostreamingdienst kijken.

Wanneer deze functie naar iedereen wordt uitgerold, is helaas niet bekendgemaakt door YouTube.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.