Zo ziet Android 6.0 Marshmallow er op de Shield Tablet K1 uit

16 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
nvidia-shield-tablet-k1

Nvidia heeft een video vrijgegeven waarin het bedrijf laat zien hoe Android 6.0 Marshmallow er op de Nvidia Shield Tablet K1 uit ziet. De software-update kan binnen nu en twee weken verschenen, in elk geval voor het einde van het jaar.

Android 6.0 op de Nvidia Shield Tablet K1

Toen Nvidia de Shield Tablet K1 aankondigde, was het voor veel mensen een teleurstelling dat de gaming tablet niet geleverd met de nieuwste versie van Android, namelijk Android 6.0 Marshmallow. Maar, zo heeft het bedrijf aangegeven, de update komt eraan en wel voor het einde van het jaar. Nu de release nadert, heeft Nvidia in elk geval al een video vrijgegeven waarin we de software-update voor het eerst in werking zien. De video kun je hieronder bekijken. De Nvidia Shield Tablet K1 is één van de eerste tablets met Marshmallow.

De aspecten die als nieuw worden bestempeld in de bovenstaande video, zijn vrijwel allemaal elementen die Google tegenwoordig standaard in Android heeft gebakken, zoals:

  • Het toestemmingensysteem: per app kun je aangeven welke toestemmingen ze krijgen en welke niet
  • Google Now on Tap: een verbeterde versie van Google Now, die ook sneller bereikbaar is
  • Verbeterde microSD-kaartondersteuning

Ook krijgt de Nvidia Shield Tablet K1 een aantal features die exclusief voor het platform zijn, zoals:

  • Verbeterde camera-app
  • GeForce Now, Nvidia’s gamestreamingdienst, is geoptimaliseerd voor Marshmallow

Het is nog even afwachten wanneer de software precies gelanceerd wordt. Mensen met een oude Shield Tablet moeten sowieso tot na de jaarwisseling wachten.

Reacties (0)