Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

1 op 3 Android-apparaten heeft geen lockscreenbeveiliging

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2016, 13:18 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Android apparaten momenteel nog geen lockscreenbeveiliging heeft en dat is natuurlijk heel onveilig. Zeker nu smartphones, phablets en tablets gebruikt gaan worden als middel waarmee we betalen.

Beveilig je Android goed

Uit nieuw onderzoek blijkt dat nog steeds één op de drie Android-apparaten niet is voorzien van een simpele lockscreenbeveiliging. En dat terwijl het toch steeds belangrijker wordt om je smartphone, phablet of tablet te beschermen tegen mensen die eigenlijk niets met je gegevens te maken hebben. Niet alleen is het zo dat smart devices steeds meer over ons weten, ook betalen we er steeds vaker mee. Reden te meer om eens in de instellingen van je Android te kijken, op beveiliging te tappen en een code of patroon in te stellen.

Uit hetzelfde onderzoek komen ook nog een aantal andere interessante resultaten naar boven:

  • één op de twintig Android-apparaten is geroot, ten opzichte van één op de 250 bij de iOS-apparaten
  • 92 procent kijkt niet naar de versleuteling van hun Android om
  • Veel Android-gebruikers hebben geen toegang tot de nieuwste (beveiligings-)updates

Naast een pincode of een patroon, kunnen Android-eigenaars er ook voor kiezen om vingerafdruk te gebruiken, mits ze natuurlijk een modern toestel en de meest moderne versie van Android tot hun beschikking hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.