Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

75 procent van iOS-apparaten draait op iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2016, 10:14 CategorieiPad

Apple heeft de nieuwste cijfers omtrent iOS-adoptie vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat 75 procent van de iOS-apparaten momenteel op iOS 9 draait. Wederom is er een goede stijging te zien: de laatste keer stond de teller op zeventig procent.

iOS 9: 75 procent in handen

Uit de nieuwste adoptiecijfers van Apple blijkt dat momenteel 75 procent van de iOS-apparaten draait op iOS 9 of een latere versie daarvan. Sinds de vorige meting betekent dat een stijging van vijf procentpunten: in november stond de teller nog op zeventig procent. Negentien procent van de iOS devices draait momenteel nog op iOS 8 en het resterende aantal leeft op een oudere versie van het populaire besturingssysteem. iOS 9 groeit sneller dan iOS 8: in dezelfde periode vorig jaar stond zijn teller op 68 procent.

Apple meet deze cijfers door het aantal iOS-apparaten bij te houden dat de App Store bezoekt. Momenteel heeft het bedrijf uit Cupertino een nieuwe versie van het OS klaarstaan: iOS 9.3. Deze is nu uitgegeven aan ontwikkelaars, maar we hebben al wel vast een kijkje in de toekomst gekregen. Zoals altijd willen mensen een vergelijking trekken tussen Android en iOS: Marshmallow, de nieuwste Android-versie, staat momenteel op 0,7 procent van de Android-apparaten. Helaas is dit wel appels met peren vergelijken, vanwege de ecosystemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.