Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer brengt Liquid Jade Primo met Windows 10 uit voor 569 euro

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 15:12 CategorieWindows

Afgelopen september zagen we hem tijdens IFA 2015 al voorbij komen maar wist Acer ons nog niks te vertellen over de prijs en beschikbaarheid. Vandaag heeft de Taiwanese fabrikant de Liquid Jade Primo met Windows 10 officieel gelanceerd tijdens CES 2016 en krijgen we alle benodigde informatie.

Acer Liquid Jade Primo

De Acer Liquid Jade Primo is één van de eerste smartphones die op Windows 10 Mobile draait en beschikt over aardig wat interessante specificaties. Acer noemt de phablet, met een formaat van 5.5-inch, zelfs een pc voor in je zak. De reden hiervoor is dat je de smartphone middels een kabel/dock aan een monitor, muis en keyboard kunt hangen en zo een volwaardige desktop pc kunt creëren. Deze feature wordt door Microsoft Continuum genoemd.

Met een USB Type-C monitor, draadloze display-accessoires, of het Display-dock, kan de Liquid Jade Primo met Windows 10 Universele Apps zorgen voor een pc-achtige beleving op een extern scherm. Het kan als touchpad of als virtueel toetsenbord worden gebruikt, maar er kunnen ook een toetsenbord en muis op worden aangesloten zodat er gemultitaskt kan worden op zowel het schermpje als op het externe scherm.

Acer-Liquid-Jade-Primo

De Liquid Jade Primo is voorzien van een 5.5-inch amoled-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en 2.5D Gorilla Glass-bescherming. Onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 808 hexacore-processor terug, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Ook komt de phablet met een 21 megapixel camera met dual led-flitser aan de achterzijde, een 8 megapixel camera aan de voorzijde en 4G/LTE.

De achterzijde en de omlijsting aan de voorzijde van de Jade Primo hebben een subtiel structuurpatroon, terwijl strakke stootranden de smartphone een gelikter uiterlijk moeten geven.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Liquid Jade Primo moet in februari op de Europese markt verschijnen voor een prijs van 569 euro. Met dock (voor Continuum) zou de prijs op 649 euro uitkomen. De Liquid Jade Primo kan apart worden gekocht, samen met het Display-dock, of als Desktop Kit met een extra toetsenbord en muis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.