Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia One 8: 8 inch-tablet voor kids en gezinnen

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 15:14 CategorieAndroid

Acer heeft een nieuwe tablet aangekondigd die geschikt is voor beginnende tableteigenaars, kinderen en gezinnen: de Iconia One 8 (B1-850). Deze tablet moet deze maand al beschikbaar zijn, voor een verkoopadvies van 129 euro.

Iconia One 8 (B1-850): ook voor de beginners

Het zat er misschien al een tijdje aan te komen, aangezien het modelnummer van deze tablet al eerder opdook: Acer heeft officieel de Iconia One 8-tablet aangekondigd voor Europa. Dit is een tablet met een scherm van acht inch, die met name bedoeld is voor gezinnen, kleine kinderen en mensen die nog niet gewend zijn aan het in gebruik nemen van een tablet. Volgens de Italiaanse website Notebook Italia zal de tablet vanaf deze maand al te koop moeten zijn in Europa, voor een verkoopadvies van 129 euro. Waarschijnlijk geldt dit ook voor Nederland.

acer-iconia-one-8-1540x

De Iconia One 8 is bedoeld voor surfen op het web, bekijken van video’s en foto’s en het spelen van casual spelletjes: spelletjes die vaak ook niet te veel van de hardware vergen. De tablet bevat ook een speciaal centrum voor kinderen, evenals een gezinsvriendelijke interface (gebaseerd op Android) en controlesystemen voor ouders. Onder de motorkap zit een quadcore MediaTek MT8163-processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen. De tablet ondersteunt SD-kaarten tot 128GB en beschikt over WiFi en Bluetooth 4.0.

De batterij heeft een vermogen van 4600mAh en gaat zo’n negen uur wanneer die volledig is opgeladen. De tablet wordt geleverd met Android 5.1 en is straks verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit.

  • Delen:
Acer Iconia One 8 (B1-850)
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.