Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Aspire Switch 12 S (SW7-272) convertible met Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 16:03 CategorieWindows

Acer heeft vandaag tijdens CES 2016 verschillende nieuwe producten aangekondigd. Naast de Iconia One 8 tablet en de Jade Primo phablet komt de Taiwanese fabrikant met de Aspire Switch 12 S. Deze nieuwe convertible is voorzien van Windows 10-software en komt met een slank design.

Acer Aspire Switch 12 S

De Acer Aspire Switch 12 S is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Aspire Switch 12 en beschikt over een convertible design. Dit houdt in dat het toetsenbord losgekoppeld kan worden om het display als tablet te gebruiken. Naast een laptop- en een tabletmodus geeft Acer aan dat de Sqitch 12 S in een tentmodus en een standmodus gebruikt kan worden.

Acer-Aspire-Switch-12-s-3

De convertible heeft een 12.5-inch ips lcd-display meegekregen, welke voorzien kan worden van een 4K-resolutie of een 1080p-resolutie. Verder komt het scherm met Acer’s Zero Gap-technologie en Gorilla Glass 4-bescherming. Onder de motorkap zien we een Intel Core M-processor naar keuze terug, vergezeld door 4GB of 8GB aan werkgeheugen, en 128GB of 256GB aan SSD opslaggeheugen. Aan de achterzijde van het display zien we een Intel RealSense-camera terug waarmee onder meer 3D-scans van de omgeving te maken zijn, de voorzijde is uitgerust met een HD-camera. Daarnaast ondersteunt de Aspire Switch 12 S ook de Acer Active Pen voor het maken van notities en schetsen.

Acer-Aspire-Switch-12-s-4

De nieuwe Acer ExoAmp-antenne is in de metalen behuizing verwerkt om zo voor een optimale wireless LAN-prestatie te zorgen, terwijl de strakke look behouden blijft. De stevige geanodiseerde cover heeft met diamant gesneden randen die het strakke en gelikte ontwerp benadrukken. Het scharnier om het display met het toetsenbord te koppelen is vernieuwd en werkt magnetisch. Streamen met snelheden van tot 6 Gbps tussen de tablet en het toetsenbord resulteert in een groter reactievermogen voor een consistent snelle verbinding. Daarnaast gebruiken de haken van de Snap Hinge Gold connectors met zinklegering om het toetsenbord op te laden, dus een lompe voedingskabel is niet nodig.

Acer-Aspire-Switch-12-s-2

Ook is de Aspire Switch 12 S voorzien van een Thunderbolt 3 USB 3.1 Type-C-poort waarmee je het apparaat op kunt laten maar bijvoorbeeld ook een monitor kunt koppelen. Daarnaast zijn er twee usb 3.0-poorten, een microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting aanwezig. Draadloze communicatie vindt plaats via Wi-Fi 802.11b/g/n/ac e 2×2 MU-MIMO en Bluetooth. Het geheel draait op Windows 10-software en de audio wordt verzorgd door twee speakers met Acer TrueHarmony en Dolby Audio Premium.

Het tabletdeel is 7,85 mm dik, en als het toetsenbord ermee verbonden is dan is het geheel 17,3 mm dik. De tablet weegt 800 gram en als het apparaat in combinatie met het toetsenbord wordt gebruikt als een traditionele laptop, dan weegt de Switch 12 1400 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire Switch 12 S moet in februari op de Nederlandse markt verschijnen voor een prijs vanaf 1.199 euro.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 12 S (SW7-272)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.