Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel OneTouch Xess krijgt een nieuwe launcher

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 10:52 CategorieAndroid

Alcatel OneTouch heeft laten zien dat de Xess-tablet, met zijn zeventien inch-scherm, van een nieuwe launcher voorzien wordt in de toekomst. Wanneer de nieuwe launcher echter beschikbaar wordt, is op moment van schrijven nog niet bekend.

De Xess van Alcatel krijgt een nieuwe launcher

De Alcatel OneTouch Xess met zijn zeventien inch-scherm was een tablet bedoeld voor het gezin. Je zet hem op een centrale plek en iedereen die wat te melden heeft, kan dat op het apparaat doen (vooral handig wanneer iedereen op aparte tijden opstaat). In de loop der tijd is de tablet echter verplaatst van de huiskamer naar de keuken en Alcatel reageert daarop door een nieuwe launcher uit te brengen. De launcher kun je hierboven al in beeld zien en bevat in feite drie kolommen, zodat je veel info in één keer kunt zien.

Zo kun je de tablet op het aanrecht neerzetten en je favoriete recepten bij de hand hebben, terwijl je in de browser ernaast info opzoekt over de wijn die bij een gerecht past, bijvoorbeeld. Een ander gedeelte kan gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een camera-app, zodat je de kleine boven in de gaten kunt houden (Alcatel zou ook voornemens zijn een camera met de tablet te willen bundelen). In feite biedt deze launcher enkele widgets en browsers naast elkaar aan en het lijkt te werken. De launcher is nog af, maar ziet er nu al wel goed uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.