Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android levert Google een omzet van 31 miljard dollar op’

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2016, 11:56 CategorieAndroid

Naar verluidt zorgt het besturingssysteem Android voor een omzet van 31 miljard dollar voor Google, waarvan 21 miljard winst is het de zoekmachinegigant. Dat blijkt uit cijfers die voorheen niet eerder zijn vrijgegeven.

‘Android zorgt voor een omzet van 31 miljard dollar’

Google verdiende tot op heden 31 miljard dollar aan Android, een van de grootste besturingssystemen voor smartphones en tablets ter wereld, waarvan 21 miljard winst is. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf Oracle heeft vrijgegeven in een rechtszaak tegen de zoekmachinegigant, omdat die Java, een product van Oracle, zou hebben gebruikt in de ontwikkeling van het OS, zonder daarvoor te betalen. Tot op heden heeft Google nog geen cijfers over de omzet en winst van het systeem naar buiten gebracht.

Android is in 2008 gelanceerd. Google verdient op twee manieren aan het systeem: advertenties en de apps die andere makers in Google Play zetten. Deze cijfers zouden onrechtmatig verkregen zijn, zegt Google, omdat die niet publiekelijk beschikbaar zijn. Google is van mening dat nu deze info bereikbaar is, het negatieve effecten kan hebben op zijn business. Voor Oracle is het belangrijk dat deze bedragen nu openbaar zijn, omdat het bedrijf dan meer geld van Google kan eisen als een schadevergoeding voor het onrechtmatige gebruik van zijn product.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.