Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple belooft fix voor foute batterijpercentageweergave

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2016, 10:26 CategorieiPhone

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus kunnen een foute batterijpercentage weergeven en Apple heeft beloofd binnenkort met een fix te komen voor iedereen. De iPhones kunnen een verkeerd percentage weergeven wanneer de tijd op het toestel wordt veranderd.

Apple werkt aan fix voor foute batterijpercentageweergave

Apple heeft een probleem erkend met de weergave van de beschikbare energie in de accu van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Daarnaast heeft het bedrijf ook laten weten te werken aan een oplossing, om ervoor te zorgen dat het probleem verholpen wordt. Deze bug kan optreden wanneer de tijd op één van de toestellen wordt aangepast. Hetzij manueel of automatisch, wanneer iemand bijvoorbeeld van tijdzone wisselt. Dat is in de Verenigde Staten een groter probleem dan in Nederland, omdat wij natuurlijk maar één tijdzone hebben.

Wel heeft Apple alvast een tijdelijke oplossing gepresenteerd. Zo kun je nu de iPhone 6S of iPhone 6S Plus opnieuw opstarten en dan naar de instellingen gaan, om te checken of de datum en tijd automatisch worden ingevuld. Mocht het probleem zich blijven aandoen, zonder dat je van tijdzone wisselt of dat je handmatig de tijd hebt aangepast, dan dien je contact op te nemen met Apple. Dit probleem schijnt al in september aan het licht gekomen te zijn; destijds beloofde het bedrijf ook al een oplossing aan zijn gebruikers.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.